Jaguarin sähköauto valittiin Euroopan vuoden autoksi

5.3.2019

Eurooppalaiset autotoimittajat myönsivät Vuoden auto Euroopassa -kunniamaininnan Jaguarin I-PACE -sähköautolle 4.3. Sveitsin Genevessä.

Jaguarin I-PACE on toinen Vuoden auto Euroopassa -kunniamaininnan saanut täyssähköauto. Vuonna 2011 tunnustus myönnettiin Nissan Leafille, minkä lisäksi vuonna 2005 palkittiin Toyotan Prius-hybridi ja vuonna 2012 Opelin Ampera-hybridi.

Palkinto myönnetään teknisesti innovatiiviselle, tyylikkäästi muotoillulle, suorituskykyiselle ja energiatehokkaalle autouutuudelle, joka myös tarjoaa hyvän vastineen rahalle. Jaguar Land Rover Automotive PLC:n toimitusjohtaja Ralf Spethin mukaan valinta on hieno tunnustus auton brittiläiselle suunnitteluryhmälle.

– Olemme hyvin ylpeitä siitä että ensimmäinen täyssähköinen automme, Jaguar I-PACE, voitti ensimmäisenä Jaguarina tämän arvostetun palkinnon. I-PACE on puhtaalta pöydältä muotoiltu ja suunniteltu Iso-Britanniassa. Se on teknisesti edistyksellisin täyssähköauto, Speth kertoo yhtiön tiedotteessa.

Jaguar I-PACE -autoja on valmistettu tähän mennessä reilut 8 000 kappaletta. Jaguarin mukaan auton sähköinen voimansiirto ja alumiinirakenne tarjoavat urheiluauton suorituskyvyn ja SUV:n käytännöllisyyden.

 

Jaguar I-PACEn esittely auton maahantuoja Inchcape Motors Finland Oy:n sivuilla