Caverion Ionity-latausverkon Norjan ja Baltian kumppaniksi

5.6.2020

Caverion vastaa jatkossa Suomen lisäksi myös Norjan ja Baltian maiden sähköautojen Ionity-suurteholatausverkoston muuntajien ja latausasemien huollosta ja kunnossapidosta.

Ionityn lautausasema. Kuva Ionity.Suurteholatauspisteiden jopa 350 kW:n teho mahdollistaa sähköautojen erittäin nopean latauksen.

Porsche Taycan Ionityn latausasemalla. Kuva Ionity.

Eurooppalaisten autonvalmistajien Ionity-yhteisyrityksen tavoitteena on rakentaa kattava sähköautojen suurteholatauspisteverkosto Euroopan tärkeimpien valtateiden varsille. Tällä hetkellä verkostoon kuuluu reilut 400 latausasemaa eri puolilla Eurooppaa. Suomen Ionity-latausasemat sijaitsevat Hämeenlinnassa, Lahdessa ja Paimiossa.

Ionityn Pohjois-Euroopan aluejohtaja Jan Haugen Ihlen mukaan suurteholatausasemien huolto edellyttää laajaa teknistä osaamista ja sertifioitua kokemusta. Caverion koordinoi palvelut keskitetysti, ja paikalliset asiantuntijat hoitavat ne joka maassa. Tällä hetkellä Caverion suorittaa myös uusien latausasemien asennustöitä Ionitylle Norjassa ja Ruotsissa.

Caverionin Palvelut-liiketoiminnan kehityksestä vastaavan Laura Karotien mukaan sähköautoilu tarjoaa Caverionille kiinnostavan kasvumahdollisuuden, joka sopii hyvin yhteen yrityksen vahvan älyteknologiaosaamisen kanssa.

   

Caverionin tiedote

Sähköalan artikkeli: Pikalatauksesta superiin