Porvoolainen Jeti-sähkö sai uudet omistajat

6.2.2020

Mika ja Toni Seppäsen sekä Ilkka Vaittisen omistama Jeti Group oy on ostanut Jeti-sähkö oy:n koko osakekannan.

Seppäsen veljekset tunnetaan sähkö-, tietoliikenne- ja valaistusverkkojen suunnittelu- ja asiantuntijapalveluihin erikoistuneen Insplan oy:n omistajina ja johtajina. Vaittinen on toiminut teollisuuden kunnossapitoyhtiöiden johtotehtävissä yli kymmenen vuoden ajan ja hän aloitti yrityksen uutena toimitusjohtajana.

– Älykkään ja energiatehokkaan sähköistyksen merkitys kasvaa, kun liikenne sähköistyy, kiinteistöjen latauspisteiden rakentamistarve kasvaa, uusiutuva energia ja akkuvarastointi lisääntyy puhumattakaan tulevan 5G-teknologian ja älykaupunkiratkaisujen kasvavasta asennustarpeesta. Näen, että Jeti-sähkön kaltaisella toimijalla on ennenäkemättömät mahdollisuudet. Tämän takia haluamme olla mukana viemässä Jeti-sähkön tarinaa eteenpäin, Mika Seppänen toteaa.

– Jeti-sähkö on erittäin hyvämaineinen ja kannattava yritys ja, kun vanhat omistajat olivat halukkaita myymään, yritys oli luonnollisesti kiinnostava kohde. Synergia Jetin ja Insplanin välillä on selkeä. Tämä tuo kummallekin yritykselle uusia mahdollisuuksia ja voimme tukea toisiamme, Toni Seppänen kertoo.

Porvoon seudulla tunnetun Jeti-sähkön omistajista Risto Tuomala ja Ulf Törnblom olivat tulleet eläkeikään ja myös Sari Tähkäpäästä aika tuntui oikealta siirtää kapula vieläkin nuoremmalle yrittäjäpolvelle. Vanhoista omistajista Tuomala ja Törnblom jäivät yrityksen hallitukseen omistajan vaihdoksesta huolimatta.

Jeti-sähkön viimeisin vahvistettu liikevaihto on 5,0 miljoonaa euroa ja vuonna 1974 perustettu yritys työllistää 30 henkilöä.