Teräväpiirtolähetykset laajenivat koko Suomeen

6.5.2020

Ylen kanavat ovat vastaanotettavissa HD-muodossa kaikilta Digitan päälähetinasemilta. Teräväpiirtokanavien vastaanotto saattaa edellyttää taloyhtiöiden yhteisantennijärjestelmiin tehtäviä muutostöitä.

Lähes valtakunnallinen HD-peitto saavutettiin tiistaina 5.5.2020, kun lähetykset käynnistettiin Digitan Länsi-Lapin Pellon päälähetinasemalla. Ensimmäinen Lapin alueen HD-lähetin käynnistettiin 7.4.2020 Pyhätunturilla. Koko Suomen kattava teräväpiirtopeitto valmistuu 1.6. kun Digitan täytelähettimien muutostyöt saadaan valmiiksi toukokuun aikana.

Ylen HD-muotoiset kanavat näkyvät UHF-verkon B-kanavanipussa kanavapaikoilla 21, 22 ja 25. Samassa yhteydessä Yle TV1 HD:lla alkavat näkyä myös Ylen alueelliset uutiset.

– Teräväpiirtolähetysten käynnistyminen Pohjois-Suomessa on historiallinen tapahtuma, joka vertautuu digitaalisten televisiolähetysten käynnistymiseen vuosituhannen alussa. Laadukkaiden TV-lähetysten tarjoaminen koko maassa on Digitalle kunnia-asia, Digitan toimitusjohtaja Vesa Tykkyläinen sanoo.

Omakotitaloissa ja pientaloissa ei yleensä tarvita antennijärjestelmän muutostöitä Ylen HD-kanavien vastaanottamiseksi. Yhteisantennikiinteistöissä voi sen sijaan olla tarvetta antennijärjestelmämuutoksiin. Yhteisantennikiinteistöjä hoitavien isännöitsijöiden on suositeltavaa ottaa yhteyttä paikallisiin antenniurakoitsijaan mahdollisesti tarvittavien muutostöiden tekemiseksi.

 

Digitan tiedote