Lehdet: korona näkyy pk-seudun työmailla

6.5.2020

Tartunnat ovat aiheuttaneet viivästyksiä työmaille ja työmaiden osia on jouduttu sulkemaan tilapäisesti, mutta lähes kaikilla työmailla työt jatkuvat normaalisti.

Rakennuslehden mukaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUSin Meilahden sairaalatyömaalla sairastumiset ovat aiheuttaneet viivästyksiä julkisivutöihin, mutta muuten suuri työmaa etenee suunnitelmien mukaisesti. YIT kertoo puolestaan sulkeneensa tilapäisesti joitakin työmaitaan huhtikuussa viranomaisten tai tilaajien pyynnöstä. Helsingin Sanomien mukaan tartuntaketjujen jäljityksissä tartuntapesäkkeitä on paikantunut ulkomaalaisten rakennustyöntekijöiden yhteisasuntoihin.

Rakennusteollisuus RT:n kyselyn mukaan koronakriisin välittömät vaikutukset tämänhetkiseen rakennustuotantoon on onnistuttu pitämään kuitenkin hyvin hallinnassa, eikä työvoiman tai materiaalien saatavuudessa ole ilmennyt merkittäviä häiriöitä. Myös Rakennusliiton Rakentaja-lehden mukaan talonrakennustyömaat pyörivät lähes normaalisti. Erityisesti työmaiden sosiaalitilojen siivousta on lisätty ja taukoja on porrastettu tartuntojen välttämiseksi.


Rakennusteollisuus RT:n tiedote koronakriisin vaikutuksista
Rakennuslehden uutinen HUSin sairaalatyömaalta
Yleisradion työmaauutinen
Rakennusliitto: Työmaat pyörivät koronasta huolimatta
Iltalehden uutinen