Sähkösalpa siirtyy kokonaan QMG Partnersille

7.3.2019

Talotekniikkakonserni Quattro Mikenti Groupiin kuuluva huoltopalveluyhtiö QMG Partners oy nostaa omistusosuutensa pääkaupunkiseudulla toimivasta Sähkösalpa oy:stä 20 prosentista 100 prosenttiin. QMG Partnersilla on nyt kolme sähköhuoltoyritystä ja 22 miljoonan euron liikevaihto.

– Strategiamme on rakentaa kilpailukykyinen yhdistelmä palveluyhtiöitä, joilla voimme tarjota pääkaupunkiseudulla kilpailukykyisesti ja laajalla valikoimalla talotekniikkapalveluita kiinteistönomistajille ja taloyhtiöille. Valikoimaamme kuuluvat monipuolisten sähköpalveluiden lisäksi LVI-, ilmastointi- sekä palokatkopalvelut, QMG Partnersin toimitusjohtaja Matti Ranne kertoo.

Sähkösalvan liikevaihto oli vuonna 2017 noin kaksi miljoonaa euroa. QMG Partnersin pro forma -liikevaihto on noin 22 miljoonaa euroa. Yhtiö kokoaa omistamansa sähköhuoltoliikkeet – Sähkösalvan, JT-sähkötekniikan ja JRA-sähkön – samoihin tiloihin Helsingin Pukinmäkeen.

Sähkösalpaa yli 20 vuotta vetänyt ja pitkään STULin ja STTA:n järjestötehtävissä toiminut Kari Vanhanen perustelee yrityskauppaa yrittäjien pitkäaikaisella tavoitteella kilpailla suurten toimijoiden kanssa. Sähkösalpa on kuulunut QMG Partnersiin vuodesta 2016 lähtien.

– Olemme nostaneet paitsi kilpailukykymme, myös palveluvalikoimamme ja ammattitaidon kehittämisen uudelle tasolle QMG Partnersissa. 150 ammattilaisen porukalla voimme tarjota laajempia kokonaisuuksia ja monipuolisempaa palvelua kuin ennen. Verkostomalli on vastaus monen yrittäjän haaveeseen kisata aidosti osaamisella suuria toimijoita vastaan”, Vanhanen toteaa.

Hän siirtyy Sähkösalvan toimitusjohtajan tehtävistä eläkkeelle, mutta jatkaa toistaiseksi asiantuntijatehtävissä. Sähkösalvan liiketoimintaa vetää tästä eteenpäin sisaryhtiö JRA-sähkön toimitusjohtaja Tapani Lempinen.