Nolla tapaturmaa -foorumin tunnustuksia sähköalan yrityksille

7.5.2019

Nolla tapaturmaa -foorumi myönsi työturvallisuuden tasoluokituksen 92 yritykselle, joissa työturvallisuuden parantamiseen panostetaan jatkuvasti.

Tasoluokituksen tavoitteena on tukea työpaikkoja pitkäjänteisessä kehittämisessä ja nostaa esiin myönteisiä esimerkkejä. Tänä vuonna tasoluokitus myönnettiin 92 yritykselle. Palkittujen yritysten joukossa on useita sähkö- ja energia-alan yrityksiä ja tarvikevalmistajia. Tunnustuksen saivat esimerkiksi Caverion Suomi Oy, Digita Oy, Eaton Power Quality Oy, Empower Group, Helen Sähköverkko Oy, Inspecta Oy, KSS Energia Oy, Lahti Energia -konserni, Länsimetro-projekti, Pohjois-Karjalan Sähkö Oy, Tampereen Sähkölaitos -konserni, Turku Energia ja VEO Oy.

Tunnustuksen saaneen Empowerin vastuullisuus- ja HSE-johtaja Vesa Rapon mukaan vuosi 2018 sujui yrityksen turvallisuuden kannalta erittäin hyvin.

– Vuonna 2018 LTA-tapaturmia eli yli päivän poissaolon aiheuttaneita tapaturmia sattui yhdeksän. Tapaturmien vähentäminen vaatii jokaisen työntekijän panosta ja tavoitteenamme on välttää ne kokonaan. Tänä vuonna kiinnitämme erityisesti huomioita riskien arviointiin ja pyrimme jokaisen työtehtävän alussa tunnistamaan riskit ja miettimään keinot niiden välttämiseksi. Mikäli tapaturmia kuitenkin sattuu, niin silloin tapausten asianmukainen tutkinta ja kommunikointi tukevat oppimista, Rapo kertoo yhtiön tiedotteessa.

Työterveyslaitoksen koordinoima Nolla tapaturmaa -foorumi on työpaikkojen verkosto, jonka tavoitteena on työturvallisuuden ja työhyvinvoinnin jatkuva kehittäminen ja hyvien käytäntöjen levittäminen.