Sähköliitto julisti ylityökiellon useisiin teollisuusyrityksiin

7.11.2019

Sähköalojen ammattiliitto ry:n hallitus jätti 6.11. työtaisteluvaroituksen Teknologiateollisuus ry:lle ja julisti ylityökiellon kolmeentoista Teknologiateollisuuden jäsenyritykseen.

Kolmessatoista Teknologiateollisuus ry:n jäsenyrityksessä työskenteleviä Sähköliiton jäseniä koskeva ylityökielto alkoi torstaina 7. marraskuuta kello 6. Aluksi ylityökielto koskee niitä Sähköliiton jäseniä, joiden työsuhteessa noudatetaan teknologiateollisuuden työehtosopimusta, mutta 11.11. Sähköliitto laajentaa ylityökiellon koskemaan myötätuntotyötaisteluna myös Sähkötekniset työnantajat STTA ry:n ja Palvelualojen työnantajat PALTA ry:n kanssa solmittua Sähköistys- ja sähköasennusalan työehtosopimusta noudattavia jäseniään ylityökiellon kohteena olevissa yrityksissä.

STTA:n mukaan Sähköliiton ilmoittamat myötätuntotyötaistelutoimenpiteet ovat täysin ylimitoitettuja ja aiheuttavat kohtuutonta vahinkoa sähköistys- ja sähköasennusalan yrityksille ja niiden työntekijöille.

Ylityökiellon piirissä on ovat esimerkiksi Konecranes oyj, Valmet Automotive oy, Outokumpu Stainless oy ja Valmet Automotive EV Power oy.

Lisäksi Sähköliiton hallitus ilmoitti, että kyseisissä yrityksissä alkaa 21. marraskuuta neljä viikkoa kestävä työnseisaus.

Sähköliitto ilmoittaa työtaistelutoimien syyksi, että Teknologiateollisuus ry on kieltäytynyt neuvottelemasta Sähköliiton jäsenten asemasta ja edustuksesta työpaikoilla.


Sähköliiton tiedote