Fidelix Group ostaa ruotsalaisen Ecoguardin

8.4.2019

Fidelix Holding oy on sopinut Ecoguard AB:n koko osakekannan ostamisesta. Ecoguard toimittaa kiinteistönomistajille pilvipohjaisia ohjelmistoja, antureita ja mittausratkaisuja energiakustannusten seurantaan asuinkiinteistöissä.

Ecoguardin mittausratkaisut mahdollistavat lämpötilan-, veden- sekä sähkönmittauksen ja laskutuksen kulutuksen mukaan. Kiinteistönomistaja voi siten analysoida, optimoida ja laskuttaa käytetystä energiasta kulutuksen mukaan. Myös yksittäiset asukkaat voivat palvelun avulla analysoida asuntokohtaisesti sähkön ja veden kulutusta.

– Ecoguardilla on vakuuttavaa näyttöä asuinrakennusten omistajien haasteiden kokonaisvaltaisessa ratkaisemisessa. Palaute, jota saimme Ecoguardin asiakkailta oli poikkeuksetta erinomaista. Tämä on paras todiste erinomaisesta työstä, jota koko tiimi on tehnyt vuodesta 2004 lähtien, Fidelixin toimitusjohtaja Tero Kosunen sanoo.

– Uskomme, että Fidelix on meille erinomainen kumppani tukemaan kasvustrategiaamme Ruotsissa ja näemme erittäin mielenkiintoisia mahdollisuuksia laajentaa palveluitamme myös suomalaisille asuinkiinteistöjen omistajille. Olemme entistä vahvempia, kun digitalisoimme kiinteistöjä yhdessä, Ecoguardin toimitusjohtaja Björn Fagerdahl toteaa.

Ecoguard tekee noin 10 miljoonan euron liikevaihtoa ja työllistää noin 50 henkeä. Fidelixin pro forma liikevaihto on yli 40 miljoonaa euroa ja yritys työllistää 280 henkeä. Kaupalla ei ole vaikutusta työntekijöihin kummassakaan yrityksessä.