Uusi kurssi optisten verkkojen asennusmenetelmistä

8.7.2019

Sähköinfon uudella optisten verkkojen asennustekniikat ja -menetelmät -kurssilla syvennytään paksumpien kuitukaapeleiden ja useiden rinnakkaisten kuitujen käsittelyyn.

Kurssilla keskitytään erityisesti kenttäolosuhteissa tapahtuvaan kuitujen hitsaamiseen, kaapeleiden kuorintaan ja asentamiseen. Kuituasennuksissa puhtaus on aivan olennaista, ja pölyisissä olosuhteissa oppii nopeasti, ettei esimerkiksi kuitujen puhdistuskasetin vaihtonauhaa kannata laskea käsistä. Tästä syystä Turussa 28.5.2019 pidetyn kurssin pitopaikaksi valittiin tarkoituksella vanha makasiini, minkä lattialla riitti tarpeeksi hiekkaa ja pölyä todellisuutta vastaavien asennusolosuhteiden luomiseksi.

Kurssin luennoitsijoina toimivat kuituhitsauksen erikoisasiantuntija Markku Koivisto ja diplomi-insinööri Seppo Marttila.

Kurssipäivä koostuu käytännön harjoituksista, kuten erityyppisten kaapeleiden oikeaoppisista katkaisu- ja kuorintamenetelmistä, kaapeleiden päättämisestä, mitoituksesta päätteille ja jatkoksille, erityyppisten jatkoksien toteuttamisesta ja lukuisista tärkeistä asennusteknisistä yksityiskohdista, joilla varmistetaan laadukkaat asennukset.

  

Kurssi järjestetään seuraavan kerran 27.9.2019 Oulussa. Lisätietoja Sähköinfon sivuilla.