Caverion ostaa tanskalaisen Gunderlundin

9.3.2020

Caverion on allekirjoittanut sopimuksen tanskalaisen sähköverkkojen laajentamiseen ja modernisointiin erikoistuneen Gunderlund A/S -nimisen yhtiön ostamisesta.

Gunderlund A/S:n liikevaihto oli 3,2 miljoonaa euroa syyskuussa 2019 päättyneellä 12 kuukauden tilikaudella. Gunderlundilla on noin kymmenen työntekijää. Sopimuksen arvoa ei julkisteta. Kauppahinta maksetaan käteisellä.

– Tanskan energiaverkoston siirtymävaiheen vuoksi koemme, että kysyntä markkinoilla on kasvussa ja uskomme, että tämä on meille hyvä ajoitus yhdistyä isomman yhtiön kanssa. Meidän tavoin, Caverion on toiminut monia vuosia suurjännitemarkkinoilla, ja olemme tehneet monissa projekteissa hyvää yhteistyötä, Gunderlund A/S:n toimitusjohtaja ja omistaja Elsebeth Gunderlund sanoo.

Caverion toteuttaa Tanskassa projekteja ja palveluita sähkönsiirto- ja jakelutoimijoille, mutta myös uusiutuvan energian tuottajille, kuten aurinkovoimaloiden omistajille ja operaattoreille. Suurjännitejohtojen, kaapelointien ja sähköasemien olemassa olevien järjestelmien korjaus sekä kokonaan uusien järjestelmien asentaminen ovat osa Caverionin palveluvalikoimaa.

– Maailman energiajärjestelmien murros aiheuttaa muutoksia monilla alueilla. Yksi niistä on sähköverkkojärjestelmä, jota on merkittävästi laajennettava ja korjattava seuraavien 10–20 vuoden aikana. Gunderlundin hankinta lisää mahdollisuuksiamme vastata palveluidemme kasvavaan kysyntään ja laajennamme samalla tarjoomaamme asiakkaidemme hyödyksi, Tanskan divisioonajohtaja Carsten Sørensen perustelee.