ABB luopuu aurinkoinvertteriliiketoiminnasta

9.7.2019

Italialainen FIMER S.p.A ostaa ABB:n aurinkoinvertteriliiketoiminnan. ABB:n aurinkoinvertteriliiketoiminta työllistää noin 800 henkilöä yli 30 maassa, ja sillä on tuotantoa ja tuotekehitystä Italiassa, Intiassa ja Suomessa.

ABB:n Helsingin Pitäjänmäen tehdas. Kuva ABB.

Kauppa sisältää ABB:n Electrification-liiketoimintaan kuuluvan Power-Onen aurinkoinvertteriliiketoiminnan, jonka liikevaihto oli vuonna 2018 noin 290 miljoonaa dollaria. Kauppa odotetaan saatavan päätökseen vuoden 2020 ensimmäisellä kvartaalilla.

ABB:n Electrification-liiketoiminnan johtaja Tarak Mehtan mukaan ABB vahvistaa kaupalla kilpailukykyään ja kannattavuuttaan keskittymällä jatkossa vahvemman kasvun segmentteihin.

– FIMER keskittyy aurinkovoimaliiketoimintaan ja heillä on siinä vakiintunut asema, ja uskomme heidän olevan erittäin hyvä omistaja ABB:n aurinkoinvertteriliiketoiminnalle, Mehta kertoo yhtiön tiedotteessa.

Vuonna 1942 perustettu FIMER on toiminut invertteriteknologian parissa vuodesta 1983 lähtien ja on maailman kahdeksanneksi suurin inverttereiden valmistaja. FIMERin pääliiketoiminta on aurinkovoimaloiden inverttereiden, hitsauslaitteiden ja sähköajoneuvojen latausasemien valmistaminen. Näiden tuotanto on keskitetty Vimercaten-tehtaalle Italiaan.


ABB:n tiedote: ABB to exit solar inverter business