Instalco kasvaa Pohjois-Suomessa

10.6.2020

Pohjoismainen pörssiyhtiö Instalco on ostanut 100 prosenttia oululaisen Sähkö-Arktia oy:n osakkeista. Myös sen tytäryhtiö Insinööritoimisto Palosaari oy sisältyy tähän kauppaan.

Ostamalla Sähkö-Arktian Instalco kasvattaa toimintaansa Pohjois-Suomessa. Kaupan myötä Instalco laajenee useammalle alalle tällä alueella, jossa sillä jo ennestään on LV-alan toimintaa.

Sähkö-Arktialla on 39 työntekijää. Vuonna 2019 yrityksen liikevaihto oli noin 7,5 miljoonaa euroa.
Sähkö-Arktia on erikoistunut asuntojen ja julkisten rakennusten sähköasennuksiin. Suurimmat asiakkaat ovat rakennusyritykset Peab, YIT, Temotek, Hartela ja Pohjola-rakennus.

– Olemme tyytyväisiä saadessamme luonnollisen yhteistyökumppanin hankkeisiimme. Nyt pystymme hoitamaan sekä sähkö- että LVI-asennukset tällä alueella Pohjois-Suomessa. Se on suuri vahvuus, oululaisen Instalco-yritys Pohjanmaan talotekniikka oy:n toimitusjohtaja Jukka Myllylä sanoo.

Sähkö-Arktian pääkonttori sijaitsee Oulussa. Toimipisteitä on myös Rovaniemellä ja Kuusamossa. Toiminta on keskittynyt Pohjois-Pohjanmaan ja myös Helsingin alueen hankkeisiin. Yhtiön omistavat Jukka Viitasaari, Kari Remes, Heikki Kurvinen ja Janne Yliriesto. He kaikki jatkavat yrityksessä entisissä tehtävissään.