Olkiluodon aikataulu uhkaa venyä

11.4.2019

Areva–Siemens-konsortio päivittää OL3 EPR -laitosyksikön projektiaikataulua ja toimittaa sen Teollisuuden Voima Oyj:lle (TVO) kesäkuun aikana.

Olkiluoto 3 -laitosyksiköllä alkuvuonna tehdyn laajan huoltoseisokin työt eivät ole edenneet laitostoimittajan marraskuussa 2018 ilmoittaman aikataulun mukaisesti. TVO:n saaman tiedon mukaan polttoainetta ei asenneta reaktoriin ainakaan ennen elokuun loppua.

Laitostoimittajan marraskuussa toimittaman aikataulun mukaan polttoaineen asennuksen oli suunniteltu alkavan kesäkuussa, laitosyksikkö liitettäisiin valtakunnan verkkoon lokakuussa ja säännöllinen sähköntuotanto alkaisi tammikuussa 2020.

– Laitostoimittajan ilmoittama aikataulupäivitys tässä vaiheessa projektia on luonnollisesti pettymys, mutta keskeistä on, että käyttöönottotestit tehdään huolellisesti. Meille valmistuu moderni ja turvallinen laitos, jonka käyttöönoton viimeiset vaiheet tehdään yhteistyössä laitostoimittajan kanssa, TVO:n OL3-projektin johtaja Jouni Silvennoinen sanoo yhtiön tiedotteessa.