Kouvolan asuntomessuilla vieraili 114 000 kävijää

13.8.2019

Järjestyksessään 50. valtakunnalliset asuntomessut järjestettiin Korian Pioneeripuiston vanhalla kasarmialueella 12.7.–11.8.

Messujen teemana on uusi asuminen historiallisessa kasarmimiljöössä. Messualueella monia tsaarinaikaisia punatiilirakennuksia on kunnostettu ja uudet omakoti- ja rivitalot on rakennettu näiden ympärille Kymijoen rannan läheisyyteen. Messutarjontaan oman kiinnostavan lisänsä toivat erilaiset minikodit, jotka esittelivät esimerkiksi kohtuuhintaisen senioriasumisen ja matkailurakentamisen mahdollisuuksia.

Markku Kivelä. Kuva Mikko Arvinen

Messujen yksi näyttävimmistä kohteista oli Muusikon talo, joka on peruskorjattu vuonna 1913 valmistuneeseen varuskunnan entiseen saunarakennukseen. Alun perin varuskunnan leipomoksi rakennetun ja myöhemmin miehistösaunaksi muutetun punatiilitalon sähköremontista vastanneen Koria Control Team oy:n sähkötöiden johtaja Matti Kivelän mukaan vielä osittain keskeneräiseen rakennukseen valmistuu asunnon lisäksi äänitysstudio ja bändien harjoitustiloja.

– Talon omistaja, laulajamuusikko Elina Tikkanen, ei halunnut vanhoihin seiniin mitään, joten nyt kaikki pistorasiat on lattiapistorasioita ja putkitukset on upotettu lattian betonivaluun. Kattoon valaisinten johdoille tehtiin 10 sentin alakatto, mutta huoneissa riittää silti vielä runsaasti korkeutta, Kivelä kertoo.

Asuntomessujen kasarmiteema tulee jatkumaan myös ensi vuonna, kun seuraavat asuntomessut järjestetään Tuusulassa Hyrylän vanhalla varuskunta-alueella. 


Asuntomessujen sivut