Caruna ja Telia sopivat verkon yhteisrakentamisesta Raisiossa

14.3.2019

Caruna ja Telia Finland ovat sopineet yhteisrakentamishankkeesta, jossa sähkö- ja valokuituverkot rakennetaan samanaikaisesti Lounais-Suomessa.

Sähkökaapeli ja valokuitu. Kuva Caruna.

Kesällä 2019 alkavassa verkonrakennushankkeessa sähkön jakeluverkon kaapelit ja teleoperaattorin valokuidut vedetään samoihin kaivantoihin Ruskon ja Raision alueille Turun pohjoispuolella. Jakeluverkko maakaapeloidaan lähelle tonttien rajoja, ja samalla kiinteistöjen haltijoille tarjotaan mahdollisuus hankkia Telian nopea ja luotettava valokuituliittymä.

Hankkeessa noin tuhat kilometriä nykyisiä ilmajohtoja vaihdetaan säävarmaan maakaapeliin, minkä seurauksena 30 000 asiakkaan sähkönjakelu Lounais-Suomessa paranee entisestään vuoteen 2022 mennessä.

Carunan sähköverkon suunnittelusta vastaavan johtajan Ville Karttusen mukaan hanke on tähän mennessä laajin Suomessa toteutettava sähkö- ja valokuituverkkojen yhteisrakentamishanke.

– Aiemmin energiayhtiöt ja teleoperaattorit ovat rakentaneet yhdessä vain noin 10–20 % hankkeista, kun jatkuvaa ja toimivaa yhteistyön mallia ei ole ollut, Karttunen kertoo yhtiön tiedotteessa.


Sähköalan artikkeli: Yhteisrakentamislaki tuo uusia pelisääntöjä verkonrakentajille