LVI-TU: Nyt on hyvä aika huoltaa talotekniikkaa

14.4.2020

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:n mukaan nyt olisi erinomainen hetki huoltaa koulujen ja muiden suljettuna olevien kiinteistöjen talotekniikkaa.

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:n LVI-asiantuntija Marko Kempaksen mukaan nyt kannattaisi ryhtyä toimeen etenkin julkisella puolella, jossa on runsaasti kiinteistöjä suljettuna.

– Nyt on hyvä tilaisuus tehdä huoltotöitä esimerkiksi kouluissa, kirjastoissa ja uimahalleissa. Myös yksityisellä puolella on runsaasti erilaisia toimitiloja suljettuna koronan takia, Kempas sanoo.

LVI-alan yrityksissä on pantu merkille, että huoltotöiden tilaukset ovat loppuneet lähes kuin seinään törmäten. Vain välitöntä korjausta vaativat asiat, kuten vesivuodot hoidetaan.

– Harva tuleekaan ajatelleeksi, että juuri nythän on hyvä aika niille huoltotoimenpiteille, joita järjestelmiin pitäisi tehdä joka tapauksessa. Tällä hetkellä on hyvin kapasiteettia tarjolla ja aikatauluista on helppo sopia. Juuri nyt, kun kiinteistöissä ei ole toimintaa, huollot häiritsevät vähiten, Kempas jatkaa LVI-TU:n tiedotteessa.