Aro Systems urakoi Oulun ydinsairaalan talotekniikan

15.1.2019

Aro Systems on allekirjoittanut allianssiurakkasopimuksen Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kanssa OYS 2030 -uudistamisohjelman talotekniikkaurakoista.

Yhtiön historian suurimman sopimuksen arvo on noin 58 miljoonaa euroa. Urakan kokonaiskustannukset ovat noin 208 miljoonaa euroa.

– Allekirjoitetun sopimuksen työllistävä vaikutus tulee olemaan merkittävä. Mukanaolo tässä yhteiskunnallisesti merkittävässä hankkeessa on meille suomalaisena perheyhtiönä kunnia-asia. Projektiallianssi koostuu rakennusalan merkittävistä toimijoista ja uskon meidän tehokkaan yhteistyön tarjoavan tilaajalle tällaisessa hankkeessa tarvittavaa joustavuutta ja parasta mahdollista asiakaskokemusta, Aro Systemsin toimitusjohtaja Mika Huovinen kertoo.

Urakka valmistuu kokonaisuudessaan vuonna 2023 ja se tulee työllistämään parhaimmillaan noin 100 talotekniikka-alan ammattilaista. Oulun alueella tämä tarkoittaa myös merkittäviä rekrytointeja. Urakkaan kuuluvia purkutöitä on tehty alueella jo vuodesta 2017 lähtien. Varsinaiset ydinsairaalan rakennustyöt aloitetaan ensi maaliskuussa.

Projektiallianssiin kuuluvat urakoitsijoina Aro Systems oy ja NCC Suomi oy. Suunnittelijat ja konsultit ovat A-Insinöörit Suunnittelu oy, A-Insinöörit Rakennuttaminen oy, Granlund Kuopio oy, Granlund Tampere oy, Arkkitehtitoimisto Lukkaroinen oy, Arkkitehtitoimisto Tähti-Set oy ja Uki Arkkitehdit oy.