Caverionille kokonaisvastuu Telian datakeskusten ylläpidosta

15.7.2020

Caverion on tehnyt sopimuksen Telia Finland Oyj:n kanssa Telia Helsinki Data Centerin sekä muiden Telian isojen ja keskisuurten laitesalikiinteistöjen ylläpidosta. 

Eri puolilla Suomea sijaitsevat Telian sadat laitesalit ovat viestiliikenteen kannalta kriittisiä tiloja ja niiden häiriöttömän toiminnan turvaaminen edellyttää ylläpidolta ympärivuorokautista valmiutta. Caverion vastaa kokonaisvastuullisesti laitesalien kaikkien taloteknisten järjestelmien teknisestä huollosta ja kunnossapidosta sekä kiinteistöjen muista palveluista.

– Luotamme siihen, että Caverion parantaa entisestään talotekniikan ja kiinteistöpalveluiden laatua, tehokkuutta ja vastuullisuutta, sanoo Telian kiinteistöistä vastaava johtaja Kimmo Fransila

Caverion hyödyntää digitaalista Caverion SmartView-portaalia toiminnan johtamisessa ja asiakasraportoinnissa. SmartView kokoaa yhteen kaikki kiinteistöjohtamisessa tarvittavat toiminnot ja tarjoaa reaaliaikaista tietoa.

Portaalin avulla kriittisten toimintojen varmistaminen sekä vasteaikojen ja laitetilojen tuotantotehokkuuden seuranta on sujuvaa. Myös toiminnan raportointi tapahtuu portaalin kautta. 

– Palvelumme tukevat Telian omaa ydinliiketoimintaa. Haluamme myös sitoutua Telian vastuullisuustavoitteisiin kiinteistöjen hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi, sanoo Caverion Suomen divisioonajohtaja Ville Tamminen.  

– Viime kuukaudet ovat muuttaneet tapaamme työskennellä ja kokea tätä maailmaa. Samaan aikaan olemme saaneet muistutuksen siitä, miten tärkeä rooli Telialla ja Caverionilla on yhteiskuntamme kriittisten toimintojen ylläpitäjinä. Voimme olla ylpeitä työstämme, jolla varmistamme suorituskyvyn ja ihmisten hyvinvoinnin rakennetussa ympäristössä älykkäästi ja vastuullisesti, lisää Tamminen. 

Caverionin tiedote