Bosch ja Gardena perustavat Power for All -akkuallianssin

16.7.2020

Sähkötyökaluvalmistajat ryhtyvät yhteistyöhön ja alkavat tarjota tuotteissaan akkuja, jotka ovat yhteensopivia yli brändirajojen.

Bosch-sähkötyökalujen Home & Garden -yksikkö avaa oman 18 V -akkualustansa muille valmistajille. Power for All -allianssin tavoite on tarjota kuluttajille laajin brändienvälinen akkujärjestelmä kodin ja puutarhan sähkötyökaluille. Allianssi pohjautuu Boschin johdottomaan teknologiaan. 

“Me avaamme järjestelmämme muille valmistajille, mikä tarjoaa kuluttajille täysin uudenlaista monikäyttöisyyttä. Tulevaisuudessa kuluttajat voivat käyttää yhtä ja samaa 18 V akkua Boschin sekä Gardenan, Emmaljungan, Glorian, Wagnerin ja Rapidin sähkötyokalujen, puutarhatyökalujen ja kodin laitteiden virtalähteenä”, Robert Bosch Power Tools GmbH:n hallituksen puheenjohtaja Henk Becker sanoo. 

Boschin akkuteknologia vakuuttaa niin kumppanit kuin käyttäjätkin

“Käyttäjämme haluavat tehokkaan, luotettavan ja monipuolisen akun, jota voi käyttää moniin tarkoituksiin kotona ja puutarhassa. Siksi päätimme Gardenalla ryhtyä yhteistyöhön Boschin kanssa ja lähteä mukaan perustamaan Power for All -allianssia”, Gardenan toimitusjohtaja Pär Åström sanoo.

”Olemme vakuuttuneita siitä, että tulevaisuudessa työskentely on johdotonta ja joustavaa. Power for All -allianssi hyödyttää kaikkia”, Gloria House and Gardenin toimitusjohtaja ja omistaja Markus Kress vahvistaa.

Boschilla on valmiiksi laaja kattaus johdottomia tee-se-itse- ja puutarhatyökaluja, minkä lisäksi vaikoimaa laajennetaan systemaattisesti tulevina vuosina. Gardena muuntaa koko 18 V -tuotevalikoimansa allianssin akkujärjestelmään yhteensopivaksi tulevalle puutarhakaudelle. Kaikki muut kumppanit ovat jo markkinoilla edustettuna Bosch-akkujen kanssa yhteensopivilla laitteilla tai laajentavat vaiheittain tuotevalikoimaansa yhteensopivaksi. 

Johdottomien laitteiden segmentin avaaminen ja laajentaminen luo huomattavaa lisäarvoa käyttäjille ja on tärkeä kasvun ajuri Boschille.

“Kysyntä johdottomille työkaluille kasvaa jatkuvasti. Viiden vuoden päästä niiden osuus on noussut jo noin 40 prosentista 60 prosenttiin. Investointi akkujärjestelmäämme on investointi tulevaisuuteen”, Henk Becker sanoo.

Allianssin perustaminen on alkusoitto vahvojen brändien kumppanuudelle. Yhteistyökeskustelut uusien valmistajien kanssa ovat jo meneillään.

Lisätietoa Power for All -allianssista 

Boschin tiedote