Paikallissähkö ja Capitis yhdistävät voimansa

17.1.2019

Quattro Mikenti Groupiin kuuluva kajaanilainen sähköurakoitsija Paikallissähkö oy ostaa niin ikään kajaanilaisen Capitis oy:n rakennusautomaatioliiketoiminnan. Tavoitteena on rakentaa koko maassa toimiva kasvuhakuinen rakennusautomaatiojärjestelmiä urakoiva ja huoltava yksikkö.

Capitiksen kaikki kyseisen yksikön työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä Paikallissähkölle ja samalla siirtyvät myös kaikki Capitiksen edustukset. Kaupan jälkeen molempien yhtiöiden rakennusautomaatiotyöt urakoidaan Paikallissähkölle siirtyvän Capitis-nimen alla.

– Yhdistimme voimamme, jotta voimme tarjota asiakkaillemme rakennusautomaatioon liittyviä palveluita useilla keskeisillä tuotemerkeillä ja entistäkin vahvemmin ja kattavammin resurssein, Capitiksen perustaja Arto Kärki ja Paikallissähkön toimitusjohtaja Jukka Kivimäki sanovat.

Capitis (aikaisemmalta nimeltään Kainuun automaatiopalvelu) on toiminut vuodesta 1986 lähtien koko Suomen alueella ja projekteissa ulkomaillakin. Arto Kärki on toiminut rakennusautomaation parissa jo yli 40 vuoden ajan. Hän ottaa Paikallissähkössä vastuulleen rakennusautomaatioyksikön vetäjän tehtävät.

Paikallissähkö ylsi vuonna 2017 reilun 16 miljoonan euron liikevaihtoon ja 0,7 miljoonan euron liikevoittoon. Yhtiössä oli tuolloin 110 työntekijää. Capitis teki vuonna 2017 0,3 miljoonan euron liikevaihdon ja pienen plustuloksen.

Esko Lukkari