ABB, Metropolia ja Skanska rakentavat älykotien kehittämisalustan

17.1.2020

ABB, Metropolia-ammattikorkeakoulu ja Skanska rakentavat Metropolian tiloihin älykotien kehitysalusta SmartLabin asumisen älyteknologioiden kehittämiseksi ja testaamiseksi.

SmartLabissa testataan ja kehitetään teknologioita, rajapintoja ja käytäntöjä, joiden avulla voidaan kehittää asumista palvelevia käyttäjäystävällisiä ratkaisuja. Älylaboratorio tulee toimimaan myös Metropolian opetustilana ja innovaatioprojektien koekenttänä.

Rakennustyöt valmistuvat kevään 2020 aikana Stadin ammatti- ja aikuisopiston rakennusalan ja talotekniikan opiskelijatyönä. Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkolan mukaan SmartLab tuo innostavan lisän Metropolian uusiin oppimisympäristöihin.

– Hanke tukee vahvasti ilmiölähtöisten innovaatiokeskittymiemme toimintaa, joissa näkökulmina ovat ihmiskeskeisyys, hyvinvointi ja uudet teknologiat. Yhteistyön kautta sekä opiskelijoilla että henkilökunnalla on mahdollisuus oppia siitä, miten uusinta teknologiaa hyödynnetään parhaalla mahdollisella tavalla yhteiskunnan hyväksi, Konkola kertoo Skanskan tiedotteessa.