Porvoo järjesti näyttävän valotapahtuman 14.-15.2.

17.2.2020

Porvoon kaupungin ensimmäistä kertaa järjestämä Porvoo valot -tapahtuma keräsi kävijöiltä runsaasti kiitosta.

Ice Magicin jääveistos.

Porvoon kaupungin matkailu- ja markkinointiyksikön järjestämä Porvoon valot -tapahtuma toi näyttäviä valo- ja ääni-installaatioita Vanhaan Porvooseen, torille ja Länsirannalle. Myös keskustan ulkopuolella olevat Hamarin ja Myllymäen vesitornit saivat näyttävän värivalaistuksen tapahtuman ajaksi.

Tapahtumassa nähtiin myös erilaista oheisohjelmaa, kuten jäänveistoa ja Valosirkus Spektrin esityksiä.

Dimensions. Kuva Mikko Arvinen.

Taiteilija Alexander Reichsteinin installaatio He olivat täällä istui täydellisesti Runebergin kodin pihan historialliseen miljööseen. Teos on ollut aiemmin esillä esimerkiksi Lux Helsingissä Senaatintorin kulmalla, mutta Runebergin talon pimeällä sisäpihalla uv-valoa fluoresoineet teokset nousivat aivan eri tavalla käsinkosketeltavan oloiseen loistoon.

Myös Tuomiokirkossa esillä ollut, porvoolaisen valo- ja ääniteknikko Aleksi Hakalan ja muusikko Frans Anderssonin teos Dimensions keräsi runsaasti kiitosta.

Väkijoukosta useaan otteeseen kuultu kommentti oli, miten ihanan paljon vähemmän väkeä Porvoossa oli Lux Helsinkiin verrattuna. Tämä suhteellinen kommentti ei tarkoita, etteikö Porvoonkin kaduille olisi riittänyt runsaasti valotaiteesta innostunutta väkeä, mutta moniin Porvoon valofestivaalin reitin varrella olleisiin ravintoloihin ja kahviloihin mahtui jopa sisällekin.

Kalle Jokinen.

Helsinkiläinen Kalle Jokinen ihaili sillan länsipuolella Lucia-projektin kojuilla esiteltyjä RGB-ledien värikkäitä ohjausmahdollisuuksia

– Tämä on yllättävän hyvä tapahtuma, tosi hieno, Jokinen kommentoi.

Lucia-projektin vetäjät, Porvoon kaupungin projektikoordinaattori Yolanda Potrukus, Posintra oy:n aluekehitysjohtaja Topi Haapanen ja Ramboll Finland oy:n projektipäällikkö Reija Pasanen kyselivät kaupunkilaisten ajatuksia Länsirannan rantaraitin valaistuksen suunnitteluun. Haapasen ja Pasasen mukaan kommentteja saatiin mukavasti erityisesti perjantaina.

– Varsinkin perjantaina täällä oli upea ilta kun valot heijastuivat peilityynen joen pintaan.

Porvoolaisen Itäväylä-lehden mukaan tapahtumassa vieraili kahden päivän aikana yli 15 000 kävijää.

   
Tapahtuman sivut: www.porvoo.fi/porvoon-valot.