Teknoware osti englantilaisen Invertec-konsernin

18.3.2019

Teknoware oy on ostanut englantilaisen Invertec Holdings Ltd:n koko osakekannan Ellison Companylta. Yhtiöön kuuluvat Englannissa toimiva Invertec Interiors Ltd sekä Malesiassa toimiva Invertec Technology Asia.

1980 perustettu Invertec on alallaan tunnettu junien ja linja-autojen valaistuksen sekä sisustuspaneelien toimittaja niin Euroopassa kuin Aasiassakin. Yritys työllistää 150 työntekijää. Tuotantolaitoksia on yksi Englannissa ja kaksi Malesiassa. Vuonna 2018 Invertecin liikevaihto oli 15 miljoonaa puntaa.

Invertec tukee täydellisesti Teknowaren strategiaa. Tavoitteenamme on kasvattaa tuotetarjontaamme sekä juna- että linja-autoasiakkaille ja olla lähempänä pääasiakkaitamme. Kaupan myötä Englannista tulee meille uusi kotimarkkina ja Malesiassa olemme lähempänä Aasian asiakkaita. Tuotetarjontamme laajenee nyt myös linja-autojen seinä- ja kattopaneeleihin, valaistuksen lisäksi, Teknoware oy:n toimitusjohtaja Kai Kauto sanoo.

Kaupan jälkeen Teknoware työllistää 600 työntekijää kahdeksassa maassa. Sen pääkonttori ja suurin tuotantolaitos sijaitsee Lahdessa. Muut tuotantolaitokset ovat Englannissa, Malesiassa, Puolassa ja USA:ssa. Päätoimialueet ovat valaistus- ja turvavalaistusjärjestelmät kiinteistöihin ja risteilyaluksiin sekä valaistusjärjestelmät ja sisustuspaneelit julkisen liikenteen ajoneuvoihin.