Energiayhtiöt: Sähkönjakelu on turvattu

19.3.2020

Energiayhtiöt ja sähkönsiirtoyritykset vakuuttavat, ettei suomalaisten tarvitse olla huolissaan sähkön saatavuudesta poikkeus­ti­lan­teessa.

Energiayhtiöt ja sähkönsiirtoyritykset vakuuttavat, että energia-alalla on valmistauduttu huolellisesti poikkeustilanteissa toimimiseen, eikä kansalaisten tarvitse olla huolissaan sähkön ja lämmön saatavuudesta poikkeusolosuhteissa.

Fortum oyj:n mukaan yritys on varautunut huolellisesti koronaviruksen kaltaisiin epidemioihin. Osana varotoimenpiteitä liikkumista yrityksen laitoksilla ja toimistoilla on rajoitettu.

Myös Helen oy vakuuttaa varautuneensa hyvin sähkön ja lämmön toimittamiseen myös poikkeustilanteissa: "Olemme päivittäneet tartuntatautien toimintaohjeemme koronavirukseen liittyvillä toimenpiteillä. Sähkön, lämmön ja jäähdytyksen tuotanto ja jakelu toimivat normaalisti eikä näkyvissä ole häiriötä toimituksiin." Myös Helen on kieltänyt kaikki ei-välttämättömät vierailut voimalaitoksillaan.

Järvi-Suomen Energia oy vakuuttaa, että sähkönjakelu on turvattu myös Etelä-Savossa. Yrityksen asentajat kulkevat kotoa suoraan maastoon töihin välttäen yhteisiä tiloja. Asiakkaiden tiloissa ei tehdä töitä kuin pakottavista syistä.

Eltel Networks oy:n toimitusjohtaja Juha Luusuan mukaan yritys on perustanut kriisijohtoryhmän, jonka tehtävänä on varmistaa verkkoyhteyksien toimivuus henkilöstön turvallisuutta unohtamatta.

– Teemme osaltamme voitavamme, että yhteiskunnan elintärkeät verkkoyhteydet pidetään toiminnassa. Keskitymme myös epidemian leviämisen estämiseen. Epidemian aiheuttaessa merkittäviä poissaoloja siirrämme henkilöstöä rakentamisesta kunnossapitoon ja viankorjaukseen, Luusua kertoo yrityksen tiedotteessa.


Fortumin tiedote

Helenin tiedote

Järvi-Suomen Energian tiedote

Eltelin tiedote