Tuusulan Asuntomessut jatkuvat 30.8. saakka

19.8.2020

Asuntomessut jatkuvat viranomaisten yleisötapahtumia koskevien turvaohjeiden mukaisilla pelisäännöillä elokuun loppuun saakka.

Vuoden 2020 Asuntomessut juhlistavat Asuntomessujen 50-vuotista historiaa. Ensimmäiset asuntomessut järjestettiin vuonna 1970 Tuusulan Lahelassa.

– Tuusula isännöi Asuntomessuja jo kolmatta kertaa. Täällä järjestettiin myös vuoden 2000 messut, jolloin asuntomessuilla tehtiin kaikkien aikojen kävijäennätys 274 000 kävijää, Tuusulan pormestari Arto Lindberg kertoo.

Lähivuosina Hyrylän vuonna 2006 lakkautetun varuskunnan entiselle alueelle nousee uusia koteja jopa 15 000 asukkaalle. Messujen kahdeksan hehtaarin alueella on 33 messukohdetta. Alueella on sekä omakoti- ja paritaloja, townhouse-tyyppisiä korkeita rivitaloja ja muutama kerrostalokin.

Messualueella on useita puutaloja. Kestävä rakentaminen ja energiatehokkuus on huomioitu kaikissa kohteissa.
Messukodit lämpiävät maa- ja kaukolämmöllä sekä poistoilmalämpöpumpuilla. Ainoan poikkeuksen tähän tuo Villa Mikael -puutalo, jonka lämmitysjärjestelmä on toteutettu ilmakiertoisella Safedrying-lattialämmityksellä.

Jämerä Salmiakki -paritalon toisen puoliskon omistaja, Englannista Tuusulaan muuttanut opettaja John Hart päätyi poistoilmalämpöpumppuun, jotta hänen ei tarvitse sitoutua yhteen kaukolämmöntoimittajaan.

– Kaukolämmön hinta voi aina nousta. Minä en halua olla riippuvainen yhdestä yhtiöstä, Hart kertoo.

Kirkkonummelaisen RH-sähkön Reijo Härkönen asensi ja suunnitteli sähköt messujen näyttävimpien kohteiden joukkoon kuuluvaan Dublio-kivitaloon.

– Me olemme erikoistuneet hieman vaativampiin kohteisiin ja älytaloihin. Täällä on esimerkiksi puhelimella toimiva valaistuksenohjausjärjestelmä ja esimerkiksi ledinauhoilla toteutettuun valaistukseen on panostettu tavallista enemmän, mutta muuten kohde ei poikkea sähköistyksen osalta juurikaan tavanomaisesta, Härkönen kertoo.

Asuntomessut ovat avoinna arkisin klo 12 – 20 ja viikonloppuisin klo 10 – 18 elokuun 30. päivään saakka.

Asuntomessut.fi 

RKL:n asiantuntijaraati valitsi Duplio-kivitalon talotekniikan mallikohteeksi

Asuntomessujen tiedote: Asuntomessujen elämyksellisimmät saunat on valittu