Tutkimus: Sähköautoilla ajetaan enemmän kuin bensiiniautoilla

20.1.2020

Autoalan Tiedotuskeskuksen selvityksen mukaan täyssähköautoilla ajetaan keskimäärin 23 000 kilometriä vuodessa. Tämä on selvästi enemmän kuin bensiiniautoilla, mutta vähemmän kuin dieseleillä.

Suomessa viime vuonna rekisteröidyistä autoista 5,2 % oli ladattavia hybridejä ja 1,7 % täyssähköautoja. Ladattavista hybrideistä puolet ja täyssähköautoista 37 prosenttia hankittiin työsuhdeautoiksi tai muulla tavoin yritysten käyttöön. Noin 60 prosentilla täyssähköautotalouksissa asuvista on sähköauton lisäksi käytössään myös polttomoottorilla toimiva auto.

Autoalan Tiedotuskeskuksen selvityksen mukaan auton ensimmäisen ikävuoden aikana täyssähköautoilla ajetaan keskimäärin 23 000 kilometriä vuodessa ja ladattavilla hybrideillä noin 19 000 km vuodessa. Bensiiniautoilla vastaava luku on 16 000 km ja dieseleillä 30 000 km vuodessa.

Ladattavia hybridejä myös ladataan ahkerasti. Tutkimuksen mukaan ladattavien hybridien sähköllä ajon osuus on keskimäärin 53 prosenttia. Autot ladataan pääasiassa kotona ja työpaikoilla. Tärkeimmät syyt ladattavan auton hankintaan ovat vähäpäästöisyys ja mahdollisuus auton lataamiseen kotona. Noin 90 prosenttia ladattavan auton hankkineista arvioi kotilatausmahdollisuuden tärkeäksi auton käyttövoiman valintakriteeriksi.

 

Lisätietoja Autoalan Tiedotuskeskuksen sivuilla