Markus Hyryläinen on Katkon uusi toimitusjohtaja

21.4.2020

Sähkötarvikevalmistaja ja perheyritys Katko oy:n hallitus on nimennyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi Markus Hyryläisen. Uusi toimitusjohtaja aloittaa tehtävässään 1.5. sukupolvenvaihdossuunnitelman mukaisesti.

Hyryläinen on suorittanut Bachelor of Business -tutkinnon Royal Melbourne Institute of Technologyssä Australiassa ja hän on lukioikäisestä asti työskennellyt Katkossa eri tehtävissä: tuotannossa, markkinointiviestinnässä, hankinnassa, liiketoiminnan kehitystehtävissä ja operatiivisessa johdossa.

Markus Hyryläinen edustaa omistajaperheen kolmatta sukupolvea yhtiössä ja on ollut perheyhtiön hallituksen jäsen vuodesta 2008 lähtien.

Nykyinen toimitusjohtaja Jukka Hyryläinen jatkaa hallituksen puheenjohtajana. Hänen vastuullaan on myös Katkon uuden Helsingin tehtaan ja toimitilojen käyttöönotto vuoden 2020 aikana. Jukka Hyryläinen on johtanut yritystä vuodesta 1987 lähtien, jona aikana se kasvoi kotimarkkinavetoisesta yrityksestä kansainväliseksi toimijaksi sähkötarvikealalla.

Viennin osuus Katkon liikevaihdosta on noin 70 %. Vientiä on yli 70 maahan ja kaikkiin maanosiin. Kansainvälistymisen edellytyksenä on ollut merkittävät investoinnit niin tuotannon automatisointiin kuin tuotekehitykseenkin.