Länsimetron valaistukselle Nordic Lighting Design Award

22.5.2020

Länsimetro palkittiin Nordic Lighting Design Award 2020 -palkinnolla Facebook Live -tapahtumassa 20. toukokuuta. Palkinto tuli nyt ensimmäistä kertaa Suomeen.

Vuonna 2017 avautuneen Länsimetron kahdeksalla asemalla on kaikilla oma identiteettinsä, joka syntyy arkkitehtuurin, taiteen ja valon yhteisvaikutuksesta.

Roope Siiroinen, Antti Hiltunen, Paulina Blomström ja Marko Kuusisto. Kuva Aino Siiroinen.

Asemien yleisötilojen valaistuksen suunnitteli VALOA design. Palkinto luovutettiin Facebook Live -tapahtumassa VALOA designin Roope Siiroiselle, Antti Hiltuselle, Paulina Blomströmille ja Marko Kuusistolle.

– Palkinto merkitsee meille paljon, ja se tuntuu hyvin ansaitulta vuosien kovan työn, yhteistyön ja valaistussuunnittelualan merkityksen kehittämisen jälkeen, valaistusprojektia johtanut Roope Siiroinen kommentoi.

Tuomariston mukaan valaistus yhdistyy erittäin hyvin osaksi arkkitehtuuria. Asemat ovat toisiinsa verrattuina hyvin erilaisia, mutta silti niiden valaistuskonsepti muodostaa yhtenäisen kokonaisuuden. Jokainen asema on ainutlaatuinen, mutta jopa näin valtavassa hankkeessa voi havaita niiden muistuttavan toisiaan. Tuomariston mielestä valoa on käytetty hienosti pystypinnoilla ja lasipintojen takana. Siten tilat vaikuttavat avarammilta ja helpommin hahmotettavilta.

– Hanke on erittäin innovatiivinen – nämä eivät ole tyypillisiä metroasemia – mutta silti visuaalisesti kestävä. Tuomaristo uskoo, että asemat pysyvät miellyttävinä ja ikimuistoisina vielä pitkään, tuomariston puheenjohtaja Ourania Georgoutsakou sanoo.

– Länsimetro-hanke oli loistava esimerkki eri alojen yhteistyön merkityksestä rakennetussa ympäristössä ja mahdollisuuksista integroida valaistus arkkitehtuuriin. On hienoa nähdä, että lopputulosta arvostetaan, VALOA designin valaistussuunnittelija Marko Kuusisto kommentoi.
  

Lisätietoja:

Suomen valoteknillisen seuran tiedote
Kansainvälinen lehdistötiedote
Facebook-video voittajan julkistuksesta
Länsimetron valaistusratkaisujen esittely Sähköala.fi-sivulla