Turkulainen Cadmatic ostaa Kymdatan ja CADS-ohjelmistot

22.8.2019

Meri-, prosessi- ja energiateollisuuden suunnittelu- ja tiedonhallintaohjelmistojen kehittämiseen erikoistunut Cadmatic oy on ostanut talotekniikka-alan ohjelmistoihin erikoistuneen Kymdata oy:n.

Kauppa sisältää koko Kymdatan osakekannan ja oikeudet kaikkiin CADS-ohjelmistoihin. Yritysoston jälkeen Cadmatic liikevaihto nousee noin 28 miljoonaan euroon ja henkilömäärä ylittää 200 työntekijää. Kymdata työllistää yhteensä 43 henkilöä pääasiassa Kotkassa ja Virossa.

Kymdatan CADS Electric ohjelmistotuotteet ovat markkinajohtaja Suomessa ja Virossa sähkö- ja automaatiosuunnittelussa. Cadmaticin toimitusjohtaja Jukka Rantalan mukaan Kymdatan ohjelmat täydentävät erinomaisesti Cadmaticin portfoliota.

Kymdatan toimitusjohtaja Jyrki Metsolan mukaan Cadmaticin kansainvälisyys ja maailmanlaajuinen myyntiverkosto mahdollistavat CADS-tuotteiden markkina-alueen huomattavan laajentamisen.

– Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että pääsimme sopimukseen juuri Cadmaticin kanssa, Metsola kertoo yhtiön tiedotteessa.