Vuoden sähköurakoitsija on Raision Sähkö-Insto

23.11.2020

Vuoden 2020 sähköurakoitsijaksi valittu Raision Sähkö-Insto oy on erikoistunut yhtä lailla teollisuuden vaativiin asennuskohteisiin ja automaatioon kuin pienasiakkaiden palveluun ja sisustusvalaisimiinkin.

Raisiolainen perheyritys Raision Sähkö-Insto oy on perustettu vuonna 1972. Kaupunkilaiset tuntevat yrityksen ennen kaikkea myymälästä, josta saa kaikkia sähkölaitteita ja -tarvikkeita pistorasioista pölynimureihin. Pienasiakkaiden palvelu on ollut alusta saakka tärkeä osa yrityksen toimintaa. Yritys on lähtenyt aktiivisesti mukaan Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n kuluttajille suunnattuun Löydä sähkömies -palveluun, ja on esimerkiksi osallistunut useita kertoja Turun rakentajamessuille STULin Varsinais-Suomen alueosaston osastolla.

Huomattavasti kuluttajaliiketoimintaa suurempi osa yrityksen liikevaihdosta tulee kuitenkin teollisuuden asennuksista ja liikerakennusten sähköistyksestä.

– Sähköurakoinnissakin kilpailu on muuttunut vuosi vuodelta kovemmaksi, mutta vaativammissa urakoissa, joihin me olemme erikoistuneet, osataan onneksi arvostaa yhä myös hyvää työtä ja laadukasta lopputulosta, yrityksen tekninen johtaja Olli Jokinen sanoo.

Yritys työllistää yhteensä 58 henkeä, joista noin 40 on sähköasentajia. Yrityksen viime vuoden liikevaihto oli 8,94 miljoonaa euroa ja tulos 489 000 euroa. Yrityksen toimitusjohtaja Kirsi Gröndahl-Lindénin mukaan tänä vuonna  ei päästä yhtä hyviin lukuihin.

– Aiemmin meitä on ollut yli 60 henkeä, mutta tänä vuonna poisjääneiden työntekijöiden tilalle ei ole palkattu olosuhteista johtuen uusia henkilöitä. Vielä viime vuoden lopulla näytti siltä, että tämä vuosi tulee olemaan todella hyvä, mutta maaliskuussa poikkeusolot sulkivat jo sovittujen kohteiden portteja. Mutta kyllä me tästä kuitenkin selviämme, Gröndahl-Lindén uskoo.


Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n tiedote

Video Kirsi Gröndahl-Lindénin kiitospuheesta ja STULin ansiomerkkien jaosta