Valokuitusen miljoonaurakat Eltelille

24.4.2020

Eltel on allekirjoittanut Valokuitusen kanssa 38 miljoonan euron arvoisen palvelusopimuksen valokuituverkon valtakunnallisesta rakentamisesta.

Eltelin ja Valokuitusen välisen sopimuksen arvo on 38 miljoonaa euroa. Kuva Eltel.

CapMan Infran ja Telian hiljattain perustaman Valokuitunen oy:n tavoitteena on investoida pientaloalueiden valokuituun laajamittaisesti koko maassa. Valokuitusen ja Eltelin sopimuksessa kaikki rakennusurakoiden käytännön työt kuuluvat Eltelin vastuulle. Kolmivuotinen sopimuskausi käynnistyi 9.4.2020.

Kenneth Hedman nimitettiin Valokuitusen toimitusjohtajaksi huhtikuussa. Aiemmin Fortumin kuluttajaliiketoiminnasta vastanneen Hedmanin mukaan Suomessa on runsaasti tarvetta uusille, nopeille valokuituyhteyksille, sillä tällä hetkellä vain noin 8 prosenttia kiinteistä laajakaistaliittymistä on toteutettu valokuidulla koteihin asti.

– Suomessa on paljon alueita, joissa nettiyhteyksien kapasiteetti on riittämätön väkimäärään nähden. Kotiin asti vedetty valokuituyhteys on ratkaisu, jossa kaistaa ei tarvitse jakaa muiden kanssa ja jonka välityksellä niin etätyö, opiskelu, yhteydenpito, pelaaminen kuin striimauskin toimivat varmasti kaikissa oloissa, Hedman sanoo.

 

Eltelin tiedote

Kenneth Hedman Valokuitusen toimitusjohtajaksi