Tampereen Verkosto-messuilla vieraili yli 5 000 kävijää

25.1.2019

Sähkö- ja tietoverkkoalan ammattilaisten vuoden päätapahtumaan osallistui ennätykselliset 5 070 kävijää ja 192 näytteilleasettajaa.

Verkosto-messut järjestettiin Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa 23. - 24.1.2019. Messujen teemoina olivat esimerkiksi yhteisrakentaminen, älykkäät kaupungit ja älykäs liikenne, työturvallisuus, 5G-verkkojen rakentaminen, verkonrakentamisen uudet ratkaisut, sähkönjakelun automaatio ja langattomien etäyhteysratkaisujen tietoturva.

Turku Energia Sähköverkot oy palkittiin messuilla toista kertaa jaetulla Vuoden Verkostoteko -tunnustuksella. Tunnustuksen teemana oli tänä vuonna verkkojen turvallisuus ja kyberturvallisuus. Voittajan valinneen Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden työelämäprofessori Jarno Limnéllin mukaan Turku Energia Sähköverkot on kehittänyt esimerkillisesti sähkönjakeluverkkonsa ohjaus- ja valvontajärjestelmien hallinta- ja tietoturvapalveluita.

– Turku Energia Sähköverkkojen innovatiivinen tapa lähestyä muutosta ja tuotanto- sekä it-verkkojen yhdistäminen mahdollistavat uudenlaisen tavan käyttää tietoturva- ja hallintapalveluja. Näkyvyyden korostuminen läpi koko sähköverkon aina viimeiseen releeseen asti on ominaisuus, josta voi ottaa mallia, Limnéll totesi palkinnon luovutustilaisuudessa.

Vuoden verkostoteko -palkitut Harri Salminen ja Antti Nieminen. Kuva Otto Vainio.

Palkinnon vastaanottivat Turku Energia Sähköverkkojen käyttöpäällikkö Harri Salminen ja käytön ryhmäpäällikkö Antti Nieminen.

– Tietoliikenneverkon keskitetty valvonta ulottuu nyt kaikkialle, missä on sähköverkonkin valvontaa. Pääsemme esimerkiksi välittömästi kiinni tilanteeseen, jossa sähköasemalta käsin yritettäisiin murtautua tietoliikenneverkkoomme. Helposti hallittava ja tietoturvallinen sähköverkon ohjausverkko syntyi, kun otimme it-miehet mukaan sähköverkkomaailmaan, Nieminen kiittää.

Seuraan kerran Verkosto-messut järjestetään tammikuussa 2021.

– Tapahtuma kasvaa tuolloin sisällöllisesti, sillä mukaan tulevat lämpö- ja kaasuverkot laajentavat Verkoston energia- ja tietoverkkojen messuiksi, kertoo Verkosto-messujen projektipäällikkö Tuija Sievola Tampereen Messut oy:stä.