Audico ostaa osan Bright Groupista

25.2.2020

Audiovisuaalisten ratkaisujen toteuttaja ja laitevalmistaja Audico Holding oy ostaa Bright Group oy:n installaatio-, maahantuonti- ja laitemyyntiliiketoiminnat Suomessa ja Ruotsissa. Yrityskauppa lähes kaksinkertaistaa Audicon liikevaihdon ja vahvistaa merkittävästi sen osaamista ja markkina-asemaa kummassakin maassa.

Nyt toteutettavassa yrityskaupassa Audico Holding ostaa Bright Groupilta kaksi Suomessa ja neljä Ruotsissa toimivaa osakeyhtiötä. Suomessa toimivat yhtiöt ovat Bright Sales & Installation oy ja Intersonic oy ja Ruotsissa toimivat yhtiöt Bright Installation AB, Intersonic AB, Technovox AB ja Bright Sales & Distribution AB.

Audicon nykyinen noin 22 miljoonan euron liikevaihto nousee yritysoston myötä noin 40 miljoonaan euroon ja henkilöstömäärä 68 henkilöstä 133 henkilöön.

– Yrityskauppa toteuttaa Audicon kasvustrategiaa vahvistamalla yhtiön markkina-asemaa ja laajentamalla markkina-aluetta Pohjoismaissa. Lisäksi tavoitteemme on kasvattaa Audicon kehittämien ja valmistamien äänievakuointijärjestelmien vientiä Ruotsiin ja muihin Pohjoismaihin, Audico Holdingin toimitusjohtaja Harri Leiva kertoo.

Myös Bright Groupin toimitusjohtaja Patrick Svensk näkee yrityskaupassa monia etuja.

– Yritykset täydentävät toisiaan hyvin. Asiakkaat, yhteistyökumppanit ja henkilökunta hyötyvät näistä yritysjärjestelyistä ja palvelut ja tuotteet säilyvät korkeatasoisina ja asiakaslähtöisinä.