Vuoden sähkösuunnittelija on Sähköinsinööritoimisto SHS

25.8.2020

Vuoden 2020 sähkösuunnittelijan kunniakirja luovutettiin Sähköinsinööritoimisto SHS oy:lle 25.8. Espoon Sähkötalolla.

Sähköinsinööritoimisto SHS oy:n toimitusjohtaja Helena Orasvuo on ollut mukana kehittämässä sähköalan standardeja, ohjeistoja ja lainsäädäntöä esimerkiksi sähköturvallisuuden neuvottelukunnassa, SESKO ry:n ja Sähkötieto ry:n työryhmissä sekä Tukesin turvallisuusfoorumissa. NSS:n lisäksi hän osallistuu aktiivisesti myös Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry:n ja Sähköinsinöörit – SIL ry:n toimintaan. Viime vuosina Orasvuo on kannustanut myös yrityksen työntekijöitä aktiivisesti mukaan rakennussähköistysalan järjestötoimintaan.

Helena Orasvuo.

– Me käytämme paljon toimiston työaikaa yhteisten asioiden kehittämiseen, mutta vastaavasti me saamme todella paljon hyödyllistä tietoa. Me tiedämme aina eturintamassa tulevat määräykset ja lakimuutokset, kun me olemme olleet itse mukana valmistelemassa niitä, Orasvuo sanoo.

Helena Orasvuo valmistui sähkövoimatekniikan insinööriksi vuonna 1982 Porin teknillisestä oppilaitoksesta. Oman yrityksen hän perusti Lappeenrantaan vuonna 1988 silloisella nimellään Sähkösuunnittelu- ja konsultointi Helena Seppänen ky:ksi. Yrityksen nimen lyhenne SHS on säilynyt tähän päivään saakka.

Leif Virtanen, Simo Seppä, Helena Orasvuo, Jani Lavi ja Janne Huhtamäki.

Vuosien varrella erityisesti koulujen ja liikuntatilojen suunnitteluun erikoistunut yritys on kasvanut monipuoliseksi, 13 henkeä työllistäväksi suunnittelutoimistoksi. Yrityksen päätoimipiste on edelleen Lappeenrannassa, minkä lisäksi yrityksellä on tilat Helsingin Vallilassa ja Espanjan Aurinkorannikolla. Orasvuo kiittelee yrityksen nuorta, osaavaa, innostunutta ja motivoitunutta henkilökuntaa.

– Me olemme nuorekas ja modernisti johdettu, vaativaa sähkösuunnittelua tarjoava asiantuntijayritys. Luotettavuutemme on valttimme, sillä huolehdimme projektit varmuudella alusta loppuun.

Helena Orasvuo on yksi harvoista sähkösuunnittelualan johtotehtävissä toimivista naisista.

– Naisilla on nykyisin esimerkiksi arkkitehtitoimistoja, mutta sähkösuunnittelupuolen johtotehtävistä naiset jostain syystä yhä puuttuvat. Sähköalan diplomi-insinööriopiskelijoiden joukossa naisia alkaa olla nykyisin enemmän, mutta insinööriopiskelijoiden joukossa ei vielä niinkään, Orasvuo sanoo.

Rakennuttajia ja kiinteistönomistajia edustava RAKLI ry ja Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry luovuttivat Vuoden 2020 sähkösuunnittelijan kunniakirjan 25.8. Espoossa. Vuoden sähkösuunnittelijan kunniakirja on luovutettu perinteisesti Helsingin Suomalaisella Klubilla pidettävässä Sähköisen talotekniikan rakennuttajaseminaarissa, mutta tänä vuonna tilaisuus jouduttiin lähettämään olosuhteiden pakosta webinaarina Espoon Sähkötalolta.

  

STULin ja RAKLin tiedote