Caverion ostaa Maintpartnerin

26.3.2019

Caverion ostaa Maintpartnerin Suomen, Viron ja Puolan toiminnot vahvistaakseen kasvuaan teollisuuden palveluissa.

Caverion on allekirjoittanut sopimuksen Maintpartner Holding oy:n kanssa Maintpartner Group oy:n kaikkien osakkeiden ostamisesta, mukaan lukien sen Suomen, Puolan ja Viron tytäryhtiöt. Kauppaan ei kuulu Maintpartner Group oy:n Ruotsin tytäryhtiö.

Maintpartner työllistää noin 1 500 teollisuuden kunnossapidon ja palveluntuotannon ammattilaista. Ostettujen liiketoimintojen viime vuoden liikevaihto oli 137 miljoonaa euroa, josta suurin osa tuli Suomen liiketoiminnoista.

Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Kaupan toteuduttua Caverionin Teollisuuden ratkaisut -divisioonan palveluksessa tulee olemaan yhteensä noin 3 100 henkilöä. Caverionin toimitusjohtaja Ari Lehtorannan mukaan yritysosto täydentää Caverionin osaamista ja teollisten kunnossapitopalveluiden maantieteellistä kattavuutta sekä digitaalisten ratkaisujen kehitystä.

– Yrityskauppa on Kunnossa kasvuun -strategiamme mukainen, ja vahvistaa palveluliiketoimintaamme. Teollisuuden ratkaisuiden divisioonamme on nyt kunnossa kasvuun ja käynnistämme sen vuoksi kasvuvaiheen divisioonassa, Lehtoranta kertoo yhtiön tiedotteessa.