Fingrid nosti Destian A-luokan voimajohtourakoitsijaksi

26.3.2019

Suomen kantaverkkoa hallinnoiva Fingrid on myöntänyt Destialle A-luokan voimajohtourakoitsijan arvon. Tämä mahdollistaa yrityksen osallistumisen 400 kilovoltin voimajohtohankkeiden toteuttamiseen.

Nousu B-luokasta A-luokan voimajohtourakoitsijaksi on edellyttänyt Destialta monipuolisia näyttöjä ja laajaa osaamista voimajohtourakoiden läpiviennistä. Fingrid arvioi toimittajia esimerkiksi talouden, laatujärjestelmän, työturvallisuusjohtamisen, henkilöstön osaamisen sekä referenssien perusteella. A-luokan urakoitsijana Destian on mahdollista toteuttaa 400 kilovoltin voimajohtohankkeita.

– Olemme Destiassa tehneet järjestelmällisesti työtä A-luokan pätevyyden saavuttamiseksi ja nyt kova työ palkitaan. Yhteistyö ja jatkuva parantaminen tuottavat nyt tulosta, ja nousemme voimajohtorakentamisen Formula 1 -sarjaan. Suuret kiitokset koko voimajohtotiimillemme, Destian Energiainfra-liiketoiminnan johtaja Tapio Leskinen kertoo yhtiön tiedotteessa.

Tähän saakka paremmin liikenneväylien rakentajana ja teiden ja katujen kunnossapitoyrityksenä tunnettu Destia on suunnitellut ja rakentanut sähkön 20 kV jakeluverkkoja ja 110 kV siirtolinjoja noin kymmenen vuoden ajan. Lisäksi yritys on osallistunut voimajohtojen saneeraustöihin. Yhtiön palveluksessa on tällä hetkellä noin 60 sähköalan ammattilaista. Yhteensä Destia työllistää noin 1 600 henkeä.


Destian tiedote