Anna Tanskanen on Seskon uusi toimitusjohtaja

27.8.2020

Seskon uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu tekniikan tohtori Anna Tanskanen. Hän aloittaa tehtävässään 1.1.2021. Seskoa 16 vuotta johtanut toimitusjohtaja Sinikka Hieta-Wilkman jatkaa yhdistyksen palveluksessa uuden toimitusjohtajan mentorina ja neuvonantajana 1.1. - 30.4.2021, minkä jälkeen hän jää eläkkeelle.

Anna Tanskanen siirtyy Seskon palvelukseen Caruna oy:n Sähköverkot-yksikön automaatiopäällikön ja tiimivastaavan tehtävistä.

Tanskanen on väitellyt sähkötekniikan tohtoriksi vuonna 2010 Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta. Hän on julkaissut useita energiatekniikan alan tieteellisiä artikkeleita sekä julkaisuja yksin ja yhdessä muiden asiantuntijoiden ja tutkijoiden kanssa, muun muassa uusien liiketoimintamallien järjestäytymisen vaihtoehdoista säädellyssä sähköverkkotoiminnassa.

Suomenruotsalainen Tanskanen on kokenut esimies, ratkaisukeskeinen energia-alan muutosjohtaja sekä sähkönjakeluverkkojen keskeytyskriittisten toimintojen asiantuntija.

Anna Tanskanen tuo mukanaan Seskoon asiakaslähtöistä palveluliiketoimintaosaamista, kokemusta ICT-projektien johtamisesta sekä kansainvälistä yhteistyövoimaa. Aiemmin Tanskanen on osallistunut Seskon sähköverkkojen järjestelmävaatimukset -komitean SK 8 toimintaan sekä IEC Young Professionals -ohjelmaan 2020.