Fingrid julkisti mittavan investointiohjelman

27.11.2020

Fingrid arvioi, että kantaverkon sähköverkkoihin ja sähköasemiin vaaditaan tällä vuosikymmenellä kahden miljardin euron investoinnit.

Kantaverkon investointitarpeet ovat kasvaneet huomattavasti viime kevään suunnitelmista, jolloin kokonaissummaksi arvioitiin noin 1,4 miljardia euroa. Luku on kasvanut noin kahteen miljardiin euroon kesän ja syksyn aikana. Kantaverkon suunnittelusta vastaavan johtajan Jussi Jyrinsalon mukaan lisäinvestointeja tarvitaan etenkin tuulivoiman ennakoitua voimakkaamman kasvun takia.

– Olemme saaneet kymmenien tuhansien megawattien edestä tuulivoiman liityntäkyselyjä, joista lähivuosina toteutuu tuhansia megawatteja. Vastaamme asiakkaiden tarpeisiin ja varmistamme, että kantaverkko ei rajoita Suomen ilmastotavoitteiden saavuttamista, Jyrinsalo sanoo.

Fingrid on rakennuttamassa parhaillaan Oulun seudulta Keski-Suomeen kulkevaa Metsälinja-voimajohtoa. Suunnitteilla on myös Oulusta Lappeenrantaan kulkevan Järvilinja-voimajohdon vahvistaminen, noin 30 sähköaseman rakentaminen ja uudistaminen sekä kantaverkon rajasiirtoyhteyksien vahvistamista.


Fingridin tiedote