Suomalainen robottiautoyhtiö sai miljoonarahoituksen

28.2.2020

GACHA-robottibussia kehittävä Sensible 4 keräsi rahoituskierroksellaan kuusi miljoonaa euroa japanilaissijoittajilta.

Itseajaviin ajoneuvoihin ohjelmistoratkaisuja toimittava Sensible 4 keräsi ensimmäisellä rahoituskierroksellaan kuusi miljoonaa euroa pääasiassa japanilaisilta sijoittajilta, kuten Nordic Ninja -rahastolta. Rahoitus mahdollistaa Sensible 4:n laajentumisen ja avaa ovia Aasian markkinoille.

Harri Santamala.

Yrityksen toimitusjohtaja Harri Santamalan mukaan huono sää ja rajallinen näkyvyys ovat pitkään olleet merkittävä haaste itseajaville ajoneuvoille, mutta Sensible 4:n järjestelmä toimii myös sateessa, sumussa ja lumipyryssä. Yritys palkittiin viime vuoden lopulla Dubaissa World Challenge for Self-Driving Transport -kilpailussa maailman parhaana startupina miljoonan dollarina palkinnolla.

– Olemme todella ylpeitä siitä, että saamme mukaan sijoittajia, joilla on vahva jalansija japanilaisessa autoteollisuudessa. Kun perustimme yrityksen kolme vuotta sitten, päätimme ensin keskittyä osoittamaan, että teknologiamme toimii ja todentamaan sen asiakkaille. Ajoneuvovalmistajien kannalta vaikeiden sääolosuhteiden hallitseminen on ainutlaatuista osaamista, joka mahdollistaa meille toiminnan kansainvälisesti kilpaillussa ympäristössä, Santamala kertoo yhtiön tiedotteessa.