Urakoitsijat kiittelevät Sähkönumerot-palvelun tuotevertailua

28.5.2020

Sähköteknisen Kaupan Liiton Sähkönumerot.fi-palvelun tuotevertailutoiminto helpottaa tuotteiden rinnakkaismallien vertailua.

Kiinnostavat tuotteet voi kerätä tuotekansioon, jossa niitä voi vertailla samassa näkymässä vierekkäin. Vertailtavista tuotteista voi tarkastella myös pelkästään haluttuja ominaisuuksia, jotka eroavat päätuotteesta.

STK on koonnut sivuilleen urakoitsijoiden kommentteja uudesta palvelusta. Epilän Sähkökone oy:n varatoimitusjohtaja Mika Laineen mukaan tuotteiden vertailupalvelu nopeuttaa ja helpottaa tuotteiden hankintaa.

– Samalla tarve sähkötukkuliikkeen selvitystyölle vähenee tai poistuu kokonaan. Myös omassa suunnittelussa ja toteutuksessa toiminto on hyödyllinen. Päätöksenteko nopeutuu, kun enää ei tarvitse käydä läpi jonkun toisen tekemää vertailua ja esitystä vaihtoehtoisesta tuotteesta, Laine kertoo STK:n sivuilla julkaistussa kirjoituksessaan.

Vertailuluokat perustuvat  eurooppalaiseen ETIM-luokittelustandardiin (European Technical Information Model). ETIMin mukaisia teknisiä tietoja löytyy jo yli 150 000 Sähkönumerot.fi-palvelun tuotteelta, mutta STK:n mukaan tietojen täyttöasteessa riittää vielä runsaasti parannettavaa. STK muistuttaa, että jos tekniset tiedot puuttuvat, eivät tuotteet näy vertailupalvelun tuloksissa ja tukkujen verkkokauppojen kaikissa hauisssa.

Amplit oy:n teknisen johtajan Tomi Alasen mukaan erityisesti valaisinten tuotetiedoissa riittää vielä runsaasti täydennettävää.

– Jatkuvat valaisintarjonnan muutokset edellyttävät toimijoilta aktiivista tuotetietojen päivittämistä. Vallitseva tilanne toimii tehokkaasti kaupankäynnin esteenä, Alanen pahoittelee.


STK:n tuotevertailupalvelun esittely

Mika Laineen blogikirjoitus: Sähkönumerot.fi-tuotevertailu helpottaa työtämme

Tomi Alasen blogikirjoitus: Valaisinten tuotetietojen puutteellisuus haasteena projektikaupalle