Vuoden 2019 sähkösuunnittelija on Ramboll Finland

28.8.2019

Valinta julkistettiin 27.8. Sähköisen talotekniikan rakennuttajaseminaarissa Helsingin Suomalaisella Klubilla.

Kiinteistöalan ammattilaisia ja rakennuttajia edustava RAKLI ry ja Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry myöntävät Vuoden sähkösuunnittelijan tunnustuksen vuosittain esimerkillisesti toimivalle sähkösuunnitteluyritykselle.

RAKLIn toimitusjohtaja Jyrki Laurikainen ja STUL:n puheenjohtaja Jussi Kuusela luovuttivat kunniakirjan Ramboll Finlandin Kiinteistöt ja rakentaminen -liiketoimintojen johtaja Juha Valtarille, Sähkötekniikka-sektorin johtaja Seppo Mäki-Pollarille ja yksikönpäällikkö Timo Kedolle Helsingissä 27.8. Laurikaisen mukaan Ramboll Finland on Suomen johtavia täyden palvelun sähkösuunnittelutaloja. Yritys on tehnyt viime vuosina sähkösuunnitelmia moniin Suomen näyttävimmistä rakennuskohteista, kuten Helsingin Triplaan ja Rediin sekä Tampereen Kanteen.

– Yrityksen palvelutarjonta kattaa perussähköistyksen lisäksi kaikki taloteknisen suunnittelun erikoisalueet. Yritys tunnetaan suurten, vaativien kohteiden suunnittelijana. Lisäksi yritys on kehittänyt jatkuvasti työmenetelmiään asiakkaiden hyväksi ja se on edelläkävijä BIM-tietomallinnuksen käytössä, Laurikainen listasi tunnustuksen myöntöperusteita.

Kansainväliseen, tanskalaislähtöiseen Rambøll Gruppen A/S -konserniin kuuluva yritys työllistää Suomessa yli 160 sähkösuunnittelijaa ja sähköisen talotekniikan ammattilaista. Ramboll Finland laskee Suomen historiansa alkavan vuodesta 1962, jolloin infrasuunniteluun erikoistunut Insinööritoimisto Viatek, Hakala & Kaijala & Co ky perustettiin. Yritys yhdistettiin 1990-luvulla ruotsalaiseen Scandiaconsult-konserniin, jonka Ramboll osti vuonna 2003.

Sähköpuolen ensimmäinen merkittävä päänavaus Suomessa tapahtui vuonna 2007, kun Ramboll osti reilut sata sähkö- ja automaatiosuunnittelijaa työllistäneen Jyvästek oy:n. Vuonna 2014 Ramboll osti konsulttiyhtiö Pöyryn kiinteistöpuolen liiketoiminnot ja seuraavana vuonna Projectus Team oy:n. Projectus Teamin sähkösuunnittelupuolen vetäjästä Rambollin sähkötekniikkasektorin johtajaksi siirtyneen Seppo Mäki-Pollarin mukaan talotekniikka-alan toimintatavat ovat kehittyneet viime vuosina huomattavasti parempaan suuntaan.

– Nykyisin töitä tehdään yhdessä projektien parhaaksi. Silloin kun minä aloitin nämä työt 40 vuotta sitten, olisivat tämänkin huoneen ihmiset heitelleen toisiaan tikoilla, mutta nyt me mahdumme tänne hyvin kaikki yhdessä. Näissä merkeissä minä kiitän kaikkia, kenen kanssa olen saanut kokea tätä sähköelämää. Mennään yhdessä eteenpäin, Mäki-Pollari kiitteli.

  

STUL:n tiedote: Ramboll Finland oy on Vuoden 2019 sähkösuunnittelija

Sähköisen talotekniikan rakennuttajaseminaarin esitykset