Quattro Mikenti Group ostaa Web-sähkön

29.5.2020

Quattro Mikenti Group oy (QMG) tekee sähköurakointiyritys Web-sähkö oy:stä ja Mikenti-talotekniikka oy:stä asuntorakentamisen kokonaistalotekniikkayhtiön, joka tarjoaa LVIS-urakoinnin lisäksi talotekniikan hankekehityksen, automaation ja esivalmistuksen.

Web-sähkö liittyy liiketoimintakaupalla Mikenti-talotekniikan sähköosastoksi. Web-sähkö tunnetaan sähkötöiden lisäksi tietoliikenne-, valokuitu- ja antennijärjestelmien vahvana osaajana.

Web-sähkön yrittäjät Antti Rantala ja Mikko Virtanen jatkavat yhtiössä sähköurakoinnin johtajina sekä QMG-konsernin osakkaina. Mikenti-talotekniikan LVI-urakoinnin johtajana jatkaa Marko Pärssinen. Toimitusjohtajaksi nimitetään Mikko Sahikallio, joka vastaa lisäksi Mikenti oy:n toiminnasta. Talotekniikan kokonaisratkaisulle on Sahikallion mukaan kasvava tarve.

– Juuri nyt on asuntorakentamisen prosesseja tehostettava ja hyviä toimintamalleja toistettava. Kun Web-sähkön kokeneet yrittäjät ja vahva tiimi yhdistyvät Mikenti-talotekniikan kanssa, luomme kokonaistalotekniikkaratkaisun, johon tulee konsernilta vahva kokemus talotekniikan hankekehityksestä, automaatiosta sekä järjestelmien esivalmistuksesta, hän sanoo.

Rantala ja Virtanen perustivat Web-sähkön vuonna 2000, ja yhtiö on noussut runsaan neljän miljoonan euron liikevaihtoluokkaan ja työllistää 30 sähköurakoinnin ammattilaista. Se keskittyy asuinrakentamisen uudiskohteiden sähköurakointiin.

Mikenti-talotekniikan henkilöstömäärä nousee kaupan myötä runsaaseen kuuteenkymmeneen ja liikevaihto yli kymmeneen miljoonaan euroon.

– Tavoitteemme on laajentaa verkostoamme koko maan kattavaksi ja tarjota palveluita paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti. Olemme usein todenneet, että talotekniikkaliiketoiminta on suuressa osin paikallista, joten haluamme olla vahvoja kaikilla alueilla. Meitä kiinnostavat talotekniikan kärkeä edustavat yritykset, QMG:n toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen toteaa.