Caverion laajentaa jäähdytysosaamistaan ja palveluitaan

29.10.2019

Caverion oyj on allekirjoittanut sopimuksen kylmäteknisten ratkaisujen liiketoiminnan ostamisesta Huurre Group oy:ltä. Ostettava liiketoiminta sisältää energiatehokkaat CO2-pohjaiset kylmätekniset järjestelmät ja niihin liittyvät automaatioratkaisut Suomessa ja Ruotsissa.

Ostettavan liiketoiminnan liikevaihto oli vuonna 2018 yhteensä 48 miljoonaa euroa, josta 30 miljoonaa euroa syntyi Ruotsissa ja loput Suomessa.

Huurteen kylmäteknisillä ratkaisuilla on kolme liiketoimintayksikköä: huoltopalvelut, kylmätekniset projektit ja niihin liittyvä automaatio. Huoltopalvelujen osuus oli hieman yli puolet vuoden 2018 kokonaisliikevaihdosta. Huurteen kylmäteknisten ratkaisujen palveluksessa työskentelee Ruotsissa 138 ja Suomessa 134 henkilöä. Tuotekehitys ja tuotanto on keskitetty Suomeen. Liiketoiminnan tärkeimmät asiakassegmentit ovat vähittäiskauppa, teollisuus ja logistiikka.

 – Ostettu liiketoiminta täydentää Caverionin jäähdytyspalveluita entisestään viime vuonna toteutuneen Jetitekin yritysoston jälkeen. Yritysoston toteutumisen jälkeen yhteenlaskettu liikevaihtomme jäähdytyksessä kylmätekniikka mukaan lukien on noin 130 miljoonaa euroa, mikä tekee siitä yhden älyteknologioidemme kärjistä, Caverionin varatoimitusjohtaja ja Palvelut-liiketoimintayksikön johtaja Thomas Hietto sanoo.

Kauppa edellyttää Ruotsin kilpailuviranomaisen hyväksyntää. Kaupan arvoa ei julkisteta. Kauppahinta maksetaan käteisellä.