THL: Rakennustyömailla todettu useita tautirypäitä

30.6.2020

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n mukaan rakennustyömailla on todettu Suomessa useita tautirypäitä.

THL:n mukaan koronaepidemian torjuntaan tulisi kiinnittää erityistä huomiota rakennustyömailla, missä työskentelee monista maista lähtöisin olevia työntekijöitä, jotka usein majoittuvat ahtaasti ja liikkuvat työmaalta toiselle. THL:n mukaan tartuntojen torjunnan lähtökohtana on, että sairaana ei saa tulla työpaikalle. Työnantajan on syytä päivittää työmaan vaarojen selvitys ja riskien arviointi koronatilanne huomioiden sekä ohjeistaa työntekijöitä.

Lähikontaktien minimoiminen, käsihygienia, työvälineiden ja sosiaalitilojen puhdistus, työmaan siisteys ja riskiarvioon perustuva henkilökohtaisen suojainten käyttö sekä mahdollisen yhteismajoituksen siisteys ja hygieniajärjestelyt torjuvat taudin leviämistä.

Tämänhetkisen ohjeistuksen mukaan omaehtoista karanteenia on syytä noudattaa, mikäli työntekijä tulee Suomeen ulkomailta. Baltian maista, Norjasta, Tanskasta ja Islannista saapuville työntekijöille ei kuitenkaan suositeta karanteenia tällä hetkellä.

    

THL:n tiedote

Ilta-Sanomien uutinen: Tämä tiedetään nyt Lehto Groupin koronaryppäästä: 38 altistunutta, tartunnan saaneista suurin osa virolaisia

Ilta-Sanomien uutinen: Lääkäriryhmä marssi Helsingissä SRV:n rakennustyömaalle koronan takia – näin paljon tartuntoja löytyi

Rakennuslehden uutinen: Koronavirustartuntoja todettu rakennustyömaalla Helsingissä