» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2005 >Kierrätys nostaa sähkötarvikkeiden hintoja
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Kierrätys nostaa sähkötarvikkeiden hintoja

7.9.2005

Valaisimet, loistelamput, hehkulamput ja lämmittimet ovat esimerkkejä tavararyhmistä, joiden hintoja elokuussa voimaan tullut sähkö- ja elektroniikkaromun kierrätyskäytäntö nostaa. Kohonneet tarvikehinnat vaikuttavat hieman myös sähköremonttien hintoihin.

Toivo Lötjönen Sähkö- ja teleurakoitsijaliitosta kertoo, että esimerkiksi loisteputkien hinnoissa on nyt syksyllä näkynyt pieni hinnannousu. Hintojen korotus johtuu elokuussa alkaneesta sähkö- ja elektroniikkaromun kierrätyksestä. Esimerkiksi valaisimen kierrätysmaksu on maksimissaan pari euroa. Tämä maksu sisällytetään tuotteen myyntihintaan.

Sopimuksella kierrätys kuntoon

”Kierrätysmaksuilla on myös pieni korottava vaikutus sähköremonttien hintoihin”, Lötjönen toteaa.
Sähköremonttia tehdessä urakoitsijan kanssa kannattaa sopia siitä, mitä tehdään kierrätykseen menevälle sähköromulle. Urakoitsijat ovat valmiita toimittamaan romun oikeaan paikkaan korvausta vastaan, mutta luonnollisesti myös remontin teettäjä voi huolehtia vanhojen tavaroiden päätymisestä kierrätyspisteisiin, jotka vastaanottavat sähköromua veloituksetta.

Vanhoja kodinkoneita ja elektroniikkalaitteita vastaanottavat kierrätyspisteet löytyvät SER-tuottajayhteisö SERTY:n sivuilta.