» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2005 >Yritykset voivat tehdä osoitteenmuutokset verkossa
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Yritykset voivat tehdä osoitteenmuutokset verkossa

18.10.2005

Suomen Posti on ottanut käyttöön yrityksille ja yhteisöille suunnatun uuden verkkopalvelun. Yritykset ja yhteisöt voivat tehdä osoitteenmuutoksen Postin Internet-sivuilla. Osoitteenmuutos Internetissä tulee voimaan kahdessa työpäivässä, nopeammin kuin lomakkeella tehty ilmoitus, mikä edelleen on mahdollista Postin toimipaikoissa.

Yritykset ja yhteisöt voivat tehdä Internetissä myös jakelun keskeytyksen tai ilmoittaa uuden osoitteen. Palvelu on maksuton silloin, kun yritys tai yhteisö ilmoittaa uudesta osoitteesta tai yrityksestä.

Internet-osoitteessa voi tehdä myös Postin maksulliset osoitteenmuutospalvelut, kuten pysyvän muuton, määräaikaisen muuton tai jakelun keskeytyksen. Maksulliset palvelut maksetaan verkkopankissa ilmoituksen yhteydessä.

Palvelu edellyttää käyttäjän, yrityksen tai henkilön, tunnistautumista. Palveluun voi kirjautua Nordean, Sampo-pankin tai Osuuspankin verkkopankkitunnuksilla, Postin verkko- tai extranettunnuksilla, TYVI Pro -verkkopalvelun tunnuksilla sekä Nordean yritysverkkopankkitunnuksilla.

Tavoitteena on, että tulevaisuudessa yritykset ja yhteisöt voivat samalla kertaa ilmoittaa osoitteenmuutoksen sekä Postille että Yritys- ja yhteisötietojärjestelmään. Järjestelmän kautta yrityksen osoite päivittyisi myös kaupparekisteriin ja verohallinnon rekistereihin. Suomen Posti, Patentti- ja rekisterihallitus ja Verohallitus kehittävät yhteistyössä sähköistä asiointipalvelua.

Osoitteenmuutokset voi tehdä Postin verkkosivuilla.