» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2005 >Rakennusteollisuudella suotuisat näkymät ensi vuodelle
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Rakennusteollisuudella suotuisat näkymät ensi vuodelle

11.10.2005

Rakennusteollisuus RT ry:n tänään julkistaman suhdanne-ennusteen mukaan rakentamisen näkymät vuodelle 2006 jatkuvat suotuisina. Rakentamisen kokonaismäärä kasvaa ensi vuonna kolme prosenttia, mutta maa- ja vesirakentamisen kasvu hidastuu 1,5 prosenttiin.

”Asuntojen kysyntä jatkuu vilkkaana, mutta uustuotannon käynnistymistä estää kasvava pula kohtuuhintaisesta tonttimaasta”, sanoi Rakennusteollisuus RT:n puheenjohtaja YIT Rakennus Oy:n toimitusjohtaja Ilpo Jalasjoki.

Talonrakennustöiden kokonaisaloitukset nousevat ennusteen mukaan tänä vuonna 40 miljoonaan kuutiometriin. Nousua viime vuodesta on reilut kaksi miljoonaa kuutiometriä. Eniten kasvavat teollisuus- ja varastorakentaminen, liike- ja toimistorakentaminen ja asuntotuotanto. Muun talonrakentaminen pysyy lähes ennallaan.

RT ennustaa tänä vuonna aloitettavan yhteensä 32 750 asunnon rakennustyöt. Vuonna 2006 aloitusten määrän oletetaan vähenevän viidelläsadalla.

Korjausrakentamisen arvo nousee tänä vuonna 7,3 miljardiin euroon. Korjausrakentamisen määrän arvioidaan kasvavan ensi vuonna kolme prosenttia. Kasvua ylläpitää ikääntyvien asuinrakennusten korjaustarve ja teknisen laadun nostaminen nykytasolle sekä liike- ja toimitilojen muutos- ja korjaustyöt.

Talonrakennusalan ammattirakentajan työtunneista 44 prosenttia on peräisin korjaustöistä. Työtunnit jakaantuvat puoliksi toimitila- ja asuinrakennuskorjauksiin.