» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2005 >Rakentamisen pk-yrityksistä puolet uskoo liikevaihdon kasvuun
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Puolet rakentamisen pk-yrityksistä uskoo liikevaihdon kasvuun

13.10.2005

Rakennusalan pienistä ja keskisuurista yrityksistä 49 prosenttia uskoo liikevaihtonsa kasvavan seuraavan 12 kuukauden aikana. Liikevaihdon ennakoi pysyvän samalla tasolla 43 prosenttia, ja 7 prosenttia yrityksistä epäilee liikevaihdon pienenevän. Tiedotkäyvät ilmi Suomen Yrittäjien ja Finnveran tämän syksyn pk-yritysbarometristä.

Koko pk-yrityskentässä liikevaihto-odotukset ovat vahvistuneet. Kaikista tutkimukseen vastanneista noin 3 400 yrityksestä 55 prosenttia odottaa liikevaihdon kasvavan seuraavan vuoden aikana.

Suurimmiksi kehittämistarpeiksi rakennusalan pk-yritykset näkevät henkilöstön kehittämisen ja koulutuksen sekä markkinoinnin ja myynnin (molemmat 21 prosenttia). Kehittämisen pahimmaksi esteeksi rakennusalalla koetaan ammattitaitoisen työvoiman saannin.

Barometrin mukaan kaikista pk-yrityksistä 8 prosenttia on voimakkaasti kasvuhakuisia ja kasvuhalut lisääntyvät yrityksen koon kasvaessa. Myös sukupolvenvaihdoksen läpikäyneet ja nuoremmat yritykset ovat selvästi keskimääräistä kasvuhakuisempia.

Pk-yritysbarometri löytyy kokonaisuudessaan Suomen Yrittäjien sivuilta.