» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2005 >Kiinteistönomistajat: Urakoitsijalle vastuu työmaan kulkuluvista
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Kiinteistönomistajat: Urakoitsijalle vastuu työmaan kulkuluvista

14.10.2005

Kiinteistönomistajat vaativat, että urakoitsijat vastaavat rakennustyömailla työntekijöidensä kulkuluvista. Kiinteistönomistajat ovat hämmästelleet työministeriön ja työmarkkinajärjestöjen valmistelemaa, eduskunnalle annettua tilaajavastuusäännöstöä.

Kiinteistönomistajajärjestöjen eli Suomen Kiinteistöliitto ry:n, Suomen toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry:n ja Asuntokiinteistö- ja rakennuttajaliitto ASRA ry:n mukaan rakennuspalvelun ostajilla ei ole mahdollisuuksia varmistaa, että työmailla liikkuvilla on vaadittu tunniste näkyvissä. Rakennuttajalla ei ole tietoa rakennusyritysten työntekijöistä eikä minkäänlaista määräysvaltaa heihin. Rakennuttaja ei myöskään käytännössä johda tai valvo rakennustyömaata, sen tekee pääurakoitsija.

Kiinteistönomistajat kokevat kohtuuttomaksi sen, että kulkulupasäännöstön rikkomuksesta olisi vastuussa rakennustöiden tilaaja eivätkä ne, joille kulkuluvan valvominen kuuluu, ja joilla on käytännössä mahdollisuus valvoa sen käyttöä.

Rakennustöitä tilaavat yhteisöt pitävät kuitenkin henkilötunnisteita tärkeinä. Kulkulupajärjestelmä vähentää hyvin mm. erilaisia turvariskejä.